Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύστημα σταματά την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

Η Καλιφόρνια εξετάζει νομοθεσία που προτάθηκε από τον γερουσιαστή Σκοτ Γουάινερ και αποσκοπεί στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στο αυτοκίνητο για την αποτελεσματική επιβολή των ορίων ταχύτητας.

Το νομοσχέδιο, με αριθμό 961, προτείνει τον περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων σε μόλις 16 χλμ/ώρα πάνω από το όριο για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από το έτος 2027 και μετά.

Ο Γουάινερ προτείνει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογίας GPS και ενσωματωμένων καμερών στα οχήματα για τον εντοπισμό και την αποτροπή περιπτώσεων υπερβολικής ταχύτητας.

Η τεχνολογία θα εκδίδει προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς και ενδεχομένως θα περιορίζει την ταχύτητα του οχήματος, ενισχύοντας τη συνολική οδική ασφάλεια.

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την υπερβολική κυβερνητική παρέμβαση, ο Γουάινερ υποστηρίζει ότι η επιβολή των ορίων ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας για τη δημόσια ασφάλεια, δηλώνοντας ότι η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας είναι ένας μεγάλος κίνδυνος.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από επιτροπές την άνοιξη, αντιμετωπίζοντας πιθανές αντιδράσεις από διάφορες ομάδες προτού γίνει νόμος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Fiat Multipla επιστρέφει αλλά αλλιώς!

Featured

Διάκριση πέντε αστέρων για το Volvo EX30

Volvo

Πόσο λέτε ότι πουλήθηκε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX;

Featured

Η Audi κλείνει οριστικά το εργοστάσιο των Βρυξελλών

Audi